Izjava o zaštiti privatnosti

Izjava o zaštiti podataka

Kao operater ove veb lokacije, veoma ozbiljno shvatamo zaštitu vaših ličnih podataka. Lični podaci će se sakupljati i obrađivati samo na ovoj veb stranici u meri opisanoj ovde.

Vaše podatke obrađujemo isključivo na osnovu zakonskih propisa (DSGVO, DSG 2018, TKG 2003) i težimo ka najboljoj mogućoj transparentnosti.

Sledecće obaveštenje daje vam pregled kako garantujemo ovu zaštitu i koji podaci se prikupljaju za koju svrhu.

Kontakt in informacije

Ako imate bilo kakva pitanja vezana za obradu vaših ličnih podataka, molimo vas da nas kontaktirate:

Odgovorna osoba:

KR Benjamin Vakounig
Liebenauer Hauptstraße 34, A-8041 Graz
e-mail: data-protection@activ.at

Lični podaci

Tokom vase posete ovom veb sajtu prikupljaju se sledeće informacije: datum i vreme kada ste pristupili našoj veb stranici, ime i verziju vašeg veb pretraživača, veb stranicu koju ste posetili pre pristupanja ovoj veb lokaciji, određene kolačiće i informacije koje ste pružili sami kroz kontakt formu.

Pored toga, prikupljamo lične podatke isključivo na dobrovoljnoj osnovi.

Lične podatke tretiramo poverljivo i u skladu sa zakonskim zahtevima.

NAMENA OBRADE I PRAVNE OSNOVE

Upotreba veb lokacije

Sakupljamo i obrađujemo vaše podatke kako bismo vam pružili najbolju moguću uslugu i poboljšali našu platformu, kako bismo sprečili zloupotrebu naše veb stranice i obavestili vas o našim proizvodima i uslugama. Podaci neće biti korišćeni ukoliko nisu povezani sa ciljevima objašnjenim ovim obaveštenjem o zaštiti podataka.

Pravni osnov za obradu vaših lićnih podataka za korišćenje veb stranice je naš najvažniji interes u skladu sa članom 6. stav 1. saglasno DSGVO, koji se sastoji od postizanja ciljeva navedenih u tački 4.

Korišćenje obrazca za kontakt

Lični podaci se prikupljaju kako bi se u skladu sa njima mogle obraditi pretrage i da bi mogli proceniti njihovu pouzdanost kada ih podelite popunjavanjem odgovarajućeg kontakt formulara na našoj veb stranici.
Ako popunite kontakt formu, obrađujemo lične podatke koji su nam dostavljeni na osnovu pravne osnove u skladu sa članom 6. stav 1. lit. b DSGVO za sprovođenje pred-ugovornih mera i – ako je uspostavljen poslovni odnos – za sprovođenje ugovora.

Vreme skladištenja – čuvanja

Podaci koji se prenose isključivo radi pokretanja ugovora biće izbrisani nakon 12 meseci, osim ako nije uspostavljen poslovni odnos. Ako ste sklopili ugovor sa nama, lični podaci će biti sačuvani za vreme trajanja poslovnog odnosa, kao i dodatno u skladu sa zakonom propisanim periodom čuvanja podataka.

Google analitika čuva podatke 26 meseci. Jednom mesečno, podaci koji dođu do kraja perioda čuvanja automatski se brišu.

Primaoci

Prikupljeni podaci neće biti prodati ili preneti trećim stranama koje nisu uključene.

Imajte u vidu zasebne informacije o dodacima za društvene mreže i Google analitiku.

Bezbednost

Mi ćemo čuvati vaše lične podatke sigurnim i stoga preduzimati sve mere predostrožnosti da bi zaštitili podatke od gubitka, zloupotrebe ili neželjenih promena. Mi takođe prenosimo naše shvatanje bezbednosti izvođačima radova koje koristimo.

Kolačići

Naša služba koristi tzv. kolačiće i datoteke dnevnika na više mesta. Oni pomažu da se naša ponuda učini više prilagođenom korisniku, efikasnom i sigurnom.

Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji su sačuvani na vašem računaru od strane vašeg veb pretraživača. Većina kolačića koje koristimo su takozvani „kolačići sesije“. Oni se automatski brišu na kraju vaše posete. Ostali kolačići su takozvani „trajni kolačići“, koji se trajno ili na duži period zadržavaju u korisnikovom pretraživaču. Kolačići ne izazivaju oštećenja na računaru i ne sadrže nikakve viruse.

Kolačiće postavlja veb server. Kolačići koje smo postavili takođe se koriste za praćenje veb ponašanja naših korisnika na našem veb sajtu www.activ.at

Datoteke dnevnika sadrže automatski čuvan dnevnik svih ili određenih postupaka procesa na računarskom sistemu.

Mi automatski sakupljamo i čuvamo informacije koje vaš veb pretraživač šalje nama u datotekama dnevnika servera. To su na primer tip pretraživača / njegova verzija, operativni sistem koji se koristi, referentni URL, ime hosta pristupnog računara (anonimizovana IP adresa), kao i vrieme upita servera. Ovi podaci se mogu dodeliti neodređenoj osobi. Ovi podaci se ne kombinuju sa drugim izvorima podataka i brišu se nakon statističke procene.

Pored toga, podržavamo podešavanja „Do-not-Track“ vašeg pretraživača. Ova opcija podešavanja je tehnologija i predlog politike koji bi trebalo da omogući korisnicima da samostalno odlučuju o tome da li će njihovo ponašanje biti praćeno od strane veb lokacije, mreže oglašavanja ili društvene mreže.

U osnovi postoje dve kategorije kolačića koje se mogu koristiti na našim stranicama – takozvani „kolačići sesije“ i „trajni kolačići“. Kolačići sesije su privremeni kolačići koji ostaju na uređaju dok ne napustite lokaciju. Međutim, trajni kolačić ostaje na uređaju u određenom vremenskom periodu nakon što napustite lokaciju ili dok ga ne obrišete ručno.
Ako to ne želite, možete podesiti pretraživač tako da vas obaveštava o podešavanju kolačića i da to dozvoljavate samo u pojedinačnim slučajevima. Mi koristimo kolačiće za kreiranje anonimnih statistika koje nam pojašnjavaju ponašanja korisnika posetioca na našim stranicama i pomažu nam da poboljšamo strukturu i sadržaj naših stranica.

Informacije u kolačićima ne omogućavaju nam da lično vas identifikujemo.

Kada su kolačići deaktivirani, funkcionalnost našeg sajta može biti ograničena.

Google analitika

Koristimo Google analitiku, uslugu za veb analizu Google Inc. „(Google“). Google analitika takođe koristi kolačiće koje se čuvaju na vašem računaru i kojI omogućavaju analizu vašeg korišćenja veb sajta. Vaša upotreba ove veb stranice obično se prenosi na Google server u SAD i tamo se čuva.

Aktivirali smo IP anonimizaciju na ovoj veb stranici. Iz tog razloga, Google će unapred skratiti vašu IP adresu u državama članicama Evropske unije ili u drugim državama potpisnicama Sporazuma o Evropskom ekonomskom prostoru. Samo u izuzetnim slučajevima potpuna IP adresa će se preneti na Google server u SAD-u i skratiti tamo.
Google će koristiti ove informacije u svrhu procene vaše upotrebe veb stranice, prikupljanja izvještaja o aktivnostima na veb lokaciji i pružanja drugih usluga vezanih za korišćenje veb stranice i korišćenje interneta.

Google takođe može preneti ove informacije na treće strane ako to zahteva zakon ili ako treća lica obrađuju ove podatke u ime Google-a. Google neće povezati vašu IP adresu sa bilo kojim drugim podacima koje poseduje Google.

Pored toga,  možete sprečiti Google da prikuplja podatake koji su generisani putem kolačića i koji se odnose na vašu upotrebu veb stranice (uključujući i vašu IP adresu) i da ovi podaci budu obrađivani od strane Google-a tako što ćete preuzeti i instalirati dodatak za pretraživač dostupan pod sledećim linkom : http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Više informacija o uslovima korišćenja Google-a i Google-ovoj politici privatnosti potražite na

http://vvv.google.com/analitics/terms/de.html  ili http://vvv.google.at/intl/at/policies/ .

Dodaci za društvene mreže

Pod našom domenom www.activ.at naći ćete vezu za eksterne servise Facebook-a (Facebook-Like-Button).

Veb sajtom društvene mreže Facebook upravlja isključivo Facebook Inc, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD.

Ako kliknete na ovaj link, aktivira se dodatak i vaš pretraživač uspostavlja direktnu vezu sa serverima ove spoljne usluge.

Ako kliknete na link tokom vaše posete našoj veb lokaciji, a prijavljeni ste na Facebook putem vašeg ličnog korisničkog naloga, podaci će im se prosleđivati, konkretno da ste posetili našu veb stranicu. Ove kompanije mogu pripisati posetu veb stranici na svoj račun.

Čak i ako nemate aktivan nalog sa ovim uslugama, ne može se isključiti da vaša IP adresa neće biti prikupljena nakon što budete pratili dodatak.

Želimo da istaknemo da mi, kao samo povezujući provajder veb stranice, ne poznajemo sadržaj prenesenih podataka niti njegovu upotrebu od strane ovih spoljnih servisa. Pošto ne možemo da utičemo na ove veze, molimo pročitajte Facebookovu politiku u vezi sa podacima na

https://vvv.facebook.com/about/privaci/update .

Upotreba Tviter dodataka („Tweet button“)

Naša veb stranica sadrži funkcije Tvitter Inc. 795 Folsom Street, Suite 600, San Francisko, CA 94107, SAD. Ako koristite Tvitter, a posebno funkciju „Re-Tweet“, Tviter povezuje vaš Tviter nalog sa veb sajtovima koje posećujete. Ovo će biti objavljeno drugim korisnicima na Tviter-u, naročito vašim pratiocima. Ovo je takođe način prenošenja podataka na Tviter.

Mi, kao provajder naše veb stranice, nismo informisani od strane Tvitera o sadržaju prenetih podataka ili korišćenju podataka. Više možete saznati klikom na sledeći link: tvitter.com/privacy.

Međutim, imajte na umu da možete promeniti postavke privatnosti na Tvitter-u u postavkama svog naloga na tvitter.com/account/settings.

Prava

Imate pravo na informacije o obrađenim ličnim podacima, njihovu ispravku, brisanje i ograničenje obrade, ukoliko pravna ili ugovorna regulativa nije u suprotnosti sa ovim pravima.

Pored toga, imate pravo žalbe nadzornom organu:

Austrijska agencija za zaštitu podataka
Vickenburggasse 8-10, 1080 Beč

Mail: dsb@dsb.gv.at

Ako postoji bilo kakva sumnja u identitet osobe koja traži informacije, tražimo dodatne informacije za potvrđivanje identiteta. Ova sigurnosna mera je isključivo za zaštitu vaših prava i vaše privatnosti.

Ako tražite jedno od gore navedenih prava očigledno neosnovano ili posebno često, zadržavamo pravo da zahtevamo odgovarajuću naknadu za obradu ili da odbijemo obradu vaše aplikacije.