Izjava o zaštiti privatnosti

Izjava o zaštiti podataka

Kao pružatelji usluge pristupa ovoj internetskoj stranici vrlo ozbiljno shvaćamo zaštitu Vaših osobnih podataka. Osobni podaci se na ovoj internetskoj stranici prikupljaju i obrađuju samo u ovdje prikazanom opsegu.

Obrađujemo Vaše podatke isključivo na temelju zakonskih odredbi (Opća uredba o zaštiti podataka, Zakon o zaštiti podataka 2018, Zakon o telekomunikacijama 2003) i trudimo se ostvariti najvišu moguću razinu transparentnosti.

U sljedećoj izjavi navodimo načine na koje osiguravamo ovu zaštitu i koje podatke prikupljamo u koju svrhu.

Kontaktni podaci

Ako imate još nekih pitanja o obradi svojih osobnih podataka, molimo da se obratite

voditelju obrade:

KR Benjamin Wakounig

Liebenauer Hauptstraße 34, A-8041 Graz

e-mail: data-protection@activ.at

Osobni podaci

Tijekom Vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici prikupljaju se sljedeće informacije: datum i vrijeme Vašeg posjeta nekoj od stranica na našoj internetskoj stranici, naziv i inačica Vašeg internetskog preglednika, internetska stranica koju ste posjetili prije ove internetske stranice, određeni kolačići (tzv. cookies) kao i informacije koje ste sami stavili na raspolaganje na obrascu za kontakt.

Sve druge osobne podatke prikupljamo samo na dobrovoljnoj osnovi.

S osobnim podacima postupamo kao s povjerljivim podacima i u skladu sa zakonskim propisima.

SVRHA OBRADE I PRAVNA OSNOVA

Korištenje internetske stranice

Bilježimo i obrađujemo Vaše podatke kako bismo Vam pružili najbolju moguću uslugu i kako bismo poboljšali našu platformu, zatim kako bismo spriječili zlouporabu naše internetske stranice i kako bismo Vas informirali o našim proizvodima i uslugama. Podaci se ne obrađuju ni u koju drugu svrhu osim onih koje su objašnjene u ovoj Izjavi o zaštiti podataka.

Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka kod korištenja internetske stranice je naš prevladavajući interes sukladno članku 6. stavku 1. slovu f Opće uredbe o zaštiti podataka, a koji se sastoji od ostvarivanja svrha navedenih u točki 4.

Uporaba obrasca za kontakt

Osobni podaci se bilježe kako bi se moglo na odgovarajući način obraditi upite i ocijeniti njihovu ozbiljnost kada te podatke objavljujete ispunjavanjem odgovarajućeg obrasca za kontakt na našoj internetsko stranici.

Ako ispunite obrazac za kontakt, osobne podatke koje nam ustupate prema pravnoj osnovi sukladno članku 6. stavku 1. slovu f Opće uredbe o zaštiti podataka obrađujemo u svrhu predugovornih mjera i u slučaju nastanka poslovnog odnosa u svrhu izvršenja ugovora.

Trajanje pohrane

Podaci koji su stavljeni na raspolaganje isključivo radi stjecanja ugovora se – ukoliko ne nastane poslovni odnos – brišu nakon 12 mjeseci.

Ako ste s nama sklopili ugovor, osobni podaci se pohranjuju tijekom trajanja poslovnog odnosa odnosno i nakon njega u skladu sa zakonskim rokovima za pohranu podataka.

Podaci Google Analytics-a se pohranjuju tijekom 26 mjeseci. Jednom mjesečno se podaci čiji je rok pohrane istekao automatski brišu.

Primatelji

Prikupljeni podaci se ne prodaju i ne prosljeđuju neutemeljeno trećim osobama.

Molimo da pratite zasebne navode za Social Media Plugins kao i za Google Analytics.

Sigurnost

Vaše osobne podatke pohranit ćemo na sigurno mjesto i poduzeti sve mjere opreza kako bismo ih zaštitili od gubitka, zlouporabe ili neželjenih promjena. Naše poimanje sigurnosti prenijet ćemo i na izvršitelje obrade koje ćemo angažirati.

Kolačići

Naš servis primjenjuje na nekoliko mjesta takozvane kolačiće i datoteke zapisa (Logdateien). Njihova je svrha prilagoditi našu ponudu korisnicima i učiniti ju učinkovitijom i sigurnijom.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se odlažu na Vaše računalo i koje Vaš preglednik pohranjuje. Većina kolačića koje koristimo su takozvani „Session-Cookies“. Oni se po završetku Vašeg posjeta stranici automatski brišu. Kod ostalih kolačića radi se o takozvanim „Permanent Cookies“ koji se trajno ili na neko dulje vrijeme pohranjuju u pregledniku korisnika. Kolačići na Vašem računalu neće prouzročiti nikakvu štetu, te ne sadrže viruse.

Kolačiće postavlja internetski poslužitelj.

Kolačići koje postavljamo koriste se i za praćenje ponašanja naših korisnika na našoj internetskoj stranici www.activ.at.

Datoteke zapisa (Logdateien) sadrže automatski vođene protokole svih ili nekih aktiviranja procesa na računalnom sustavu.

Automatski bilježimo i pohranjujemo u datotekama zapisa na poslužitelju one informacije koje nam prenese Vaš preglednik. To su na primjer vrsta preglednika / njegova inačica, korišteni operativni sustav, referentni URL, naziv „hosta“ pristupajućeg računala (IP adresa učinjena anonimnom) kao i vrijeme upita na poslužitelju. Ovi podaci se mogu pridružiti samo nespecificiranim tj. neodređenim osobama. Ne provodi se povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka i oni se osim toga nakon statističke analize brišu.

K tome podržavamo i „Do-not-Track“ postavke vašeg preglednika. Ova mogućnost podešavanja je tehnologija i prijedlog Direktive koji korisnicima omogućuje da samostalno odlučuju o tome hoće li se njihovo ponašanje moći pratiti na internetskim stranicama, promidžbenim mrežama i društvenim mrežama.

Načelno postoje dvije kategorije kolačića koji se mogu pojaviti na našim stranicama – takozvani „Session-Cookies“ i „Permanent Cookies“. Session-Cookies su privremeni kolačići koji ostaju na Vašem uređaju sve dok ne napustite određenu stranicu. Permanentni kolačić nasuprot tome ostaje i nakon napuštanja određene stranice još neko vrijeme na Vašem računalu ili tako dugo dok ga ručno ne obrišete.

Ako to ne želite, možete svoj preglednik podesiti tako da Vas informira o postavljanju kolačića i da Vi to dozvolite samo u pojedinačnim slučajevima. Nadalje, koristimo kolačiće za izradu anonimnih statistika koje nam omogućuju razumijevanje korisničkog ponašanja naših posjetitelja i koje nam pomažu poboljšati strukturu i sadržaj naših stranica.

Informacije u kolačićima ne omogućuju nam da Vas osobno identificiramo.

U slučaju deaktiviranja kolačića može doći do ograničavanja funkcionalnosti naše internetske stranice.

Google Analytics – Google analitičar

Koristimo Google Analytics, uslugu za mrežnu analizu tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics isto tako koristi kolačiće koji se pohranjuju na Vašem računalu i omogućuju analizu Vašeg korištenja internetske stranice. Informacije o Vašem korištenju ove internetske stranice koje generira kolačić u pravilu se pohranjuju na poslužitelju Google-a u SAD-u.

Na ovoj internetskoj stranici aktivirali smo anonimizaciju IP-a. Zbog toga se na Googlu Vaša IP-adresa unutar zemalja članica Europske unije ili drugih zemalja koje su ugovorne stranke Sporazuma o europskom gospodarskom prostoru najprije skraćuje. Samo u iznimnim slučajevima se prenosi Vaša puna IP-adresa na Googlov poslužitelj u SAD-u i tamo se skraćuje.

Google te informacije koristi samo za analizu načina na koji koristite internetske stranice, kako bi izradio izvješća o aktivnostima internetske stranice i kako bi nam pružio druge usluge povezane s korištenjem internetske stranice i korištenjem interneta općenito.

Također, Google će ove informacije prenijeti trećim osobama ako je to propisano zakonom ili ako te osobe obrađuju predmetne podatke po nalogu Googla. Google ni u kojem slučaju neće Vašu IP-adresu dovesti u vezu s drugim podacima na Googlu.

Nadalje, Vi možete spriječiti bilježenje podataka na Googlu koje je generirao kolačić, a koji se odnose na Vaše korištenje internetske stranice (uključujući i Vašu IP adresu), kao i obradu tih podataka od strane Googla, ukoliko sa sljedeće poveznice preuzmete i instalirate tamo raspoloživi Browser-Plugin: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Pobliže informacije o uvjetima korištenja Googla, kao i Googlovu Izjavu o zaštiti podataka možete pronaći na http://www.google.com/analytics/terms/de.html odnosno na http://www.google.at/intl/at/policies/.

Social Media Plugins – Priključci za društvene medije

Na našoj domeni www.activ.at nalazi se logotipom označena poveznica na vanjske usluge Facebooka (Facebook-Like-Button).

Internetskim nastupom društvene mreže Facebook upravlja isključivo društvo Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD.

Ako kliknete na tu poveznicu, aktivirat će se priključak (plugin), a Vaš preglednik će uspostaviti izravnu vezu s pružateljem te vanjske usluge.

Ako za vrijeme posjeta našoj internetskoj stranici slijedite upute i ako se prijavite preko svog osobnog korisničkog računa u Facebook, tada će se podaci, posebno informacija da ste posjetili našu internetsku stranicu, proslijediti Facebook-u. Posjet internetskoj stranici ova poduzeća mogu dodijeliti Vašem računu.

Čak i ako nemate aktivni račun na ovim uslugama, ne može se isključiti da te službe neće zabilježiti Vašu IP adresu čim aktivirate plugin.

Upozoravamo na to, da smo mi samo internetska stranica koja služi za povezivanje i da ne dobivamo nikakve informacije o sadržaju prenesenih podataka, niti o njihovom korištenju od strane tih vanjskih pružatelja usluga. Budući da nemamo utjecaja na te veze, molimo da pročitate Direktivu o zaštiti podataka Facebooka na adresi https://www.facebook.com/about/privacy/update.

Upotreba Twitter-priključka („Tweet-Button“)

Naša internetska stranica sadrži funkcije poduzeća Twitter Inc., 795 Folsom Street, Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD. Ako upotrebljavate Twitter i posebice funkciju „Re-Tweet“, Twitter povezuje Vaš Twitter-Account (račun) s internetskim stranicama koje posjećujete. To se prikazuje drugim korisnicima na Twitteru, posebno Vašim sljedbenicima. Na taj način se preko Twittera obavlja i prijenos podataka.

Mi kao pružatelj pristupa našoj internetskoj stranici nismo obaviješteni o sadržaju prenesenih podataka odnosno o korištenju podataka. Na sljedećoj poveznici možete se informirati podrobnije: twitter.com/privacy

Molimo Vas da vodite računa o tome da imate mogućnost promijeniti svoje postavke za zaštitu podataka na Twitteru putem svog tamošnjeg računa na twitter.com/account/settings.

Prava ispitanika

Imate pravo na informaciju o obrađenim osobnim podacima, o njihovom ispravku, brisanju, kao i ograničenju obrade, osim ukoliko ta prava nisu u suprotnosti sa zakonskim ili ugovornim odredbama.

Osim toga imate pravo na podnošenje žalbe kod nadzornog tijela:

Österreichische Datenschutzbehörde

(Austrijski ured za zaštitu podataka)

Wickenburggasse 8-10, 1080 Beč

e-mail: dsb@dsb.gv.at

U slučaju dvojbe u identitet tražitelja informacije zahtijevamo dodatne podatke u svrhu potvrde identiteta. Ova sigurnosna mjera služi isključivo zaštiti Vaših prava i zaštiti Vaše privatnosti.

U slučaju da neko od ovih prava koristite očigledno neutemeljeno ili posebno često, zadržavamo pravo tražiti primjerenu naknadu za obradu ili možemo odbiti obradu Vašeg zahtjeva.